30 maanden cel geëist tegen Belgische dader DDoS-aanvallen

De hackersgroepering DownSec Belgium, die via DDoS-aanvallen onder meer de website van het Belgische koningshuis platlegde, blijkt uit slechts één persoon te bestaan. Tegen de man wordt een celstraf van dertig maanden geëist, waarvan vijftien voorwaardelijk.

Dat meldt Belgische krant De Standaard.

Het gaat om een man uit Luik die tussen mei 2015 en januari 2017 ruim duizend dergelijke cyberaanvallen zou hebben uitgevoerd. Daarbij maakte hij volgens de openbaar aanklager gebruik van websites die tegen betaling DDoS-aanvallen aanbieden.

De man zou veel van de aanvallen midden in de nacht hebben uitgevoerd, omdat hij vroeg wakker was vanwege zijn werk in een bakkerij.

Arrestaties

De politie kwam hem op het spoor via een telefoonnummer dat was gekoppeld aan zijn social media-profielen. Dat nummer stond geregistreerd op zijn huisadres.

Bij een huiszoeking werden computers in beslag genomen waarop onder meer chatgesprekken stonden opgeslagen waarin de verdachte spreekt over het succes van de DDoS-aanvallen.

Die huiszoeking vond plaats in april van vorig jaar en was onderdeel van een arrestatie van in totaal vier verdachten, waaronder ook twee minderjarigen. Zij zouden weliswaar deels betrokken zijn geweest bij de cyberaanvallen, maar de openbaar aanklager acht enkel de Luikse man verantwoordelijk.

Verwacht wordt dat de rechter op 17 juni een uitspraak doet in de zaak.

Door: NU.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *