Apple passeert waarde van 800 miljard dollar

De marktwaarde van Apple is op dinsdag de mijlpaal van 800 miljard dollar gepasseerd. Daarmee vergroot Apple zijn voorsprong als meest waardevolle bedrijf ter wereld.

Apple is het eerste bedrijf ooit dat meer dan 800 miljard dollar (736 miljard euro) waard is. Maandag tikte Apple de 800 miljard dollar al kort aan, dinsdag sloot de beursdag met Apple op een waarde van 802 miljard dollar.

Daarmee vergroot het bedrijf de voorsprong in waarde op de nummer twee in de ranglijst. Concurrent Google heeft dinsdag een beurswaarde van 653 miljard dollar, gevolgd door Microsoft als derde met een waarde van 533 miljard dollar.

Sterke groei

De aandelenwaarde van Apple nam dit jaar tot nu toe met een derde toe, en groeide met tweederde over de afgelopen twaalf maanden. De laatste keer dat een bedrijf op de Amerikaanse beurs zo snel in waarde groeide was in 2001, toen Microsoft 66 procent in waarde toenam.

De aandelen van Apple zitten onder meer in de lift dankzij vertrouwen van investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway van sterinvesteerder Warren Buffett. Die kocht de aflopen maanden steeds meer Apple-aandelen in.

Ook zijn investeerders gunstig gestemd over de aanstaande nieuwe iPhones, die pas in september worden verwacht. De groei van het aandeel Apple zet door ondanks de meest recente kwartaalcijfers waaruit blijkt dat het bedrijf onverwacht minder iPhones heeft verkocht.

Door: NU.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *