Chipbedrijf Nvidia ziet winst meer dan verdubbelen

Chipmaker Nvidia heeft in het afgelopen kwartaal zijn nettowinst zien groeien met 144 procent.

Dat blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers (pdf) van het bedrijf.

Nvidia boekte een winst van 507 miljoen dollar (ongeveer 465 miljoen euro) in de afgelopen drie maanden. Dat is 144 procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder, toen er een winst van 208 miljoen dollar werd gerapporteerd.

Het bedrijf maakt wel iets minder winst dan het vorige kwartaal, toen de teller op 655 miljoen dollar kwam te staan. In dat kwartaal zag het bedrijf zijn winst recent verdrievoudigen vergeleken met een jaar eerder.

De omzet bij Nvidia is met 48 procent gestegen, naar 1,9 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog 1,3 miljard dollar. Afgelopen kwartaal stond de teller iets hoger, op 2,2 miljard dollar.

Nintendo

Nvidia’s productietak voor Tegra-chips bracht een omzet van 332 miljoen dollar binnen, een stijging van 108 procent vergeleken met een jaar eerder. De omzet steeg vergeleken met een kwartaal eerder met 29 procent.

De Tegra-tak maakt chips voor de Nintendo Switch, een nieuwe spelcomputer die eerder dit jaar verscheen. Het is onduidelijk in hoeverre de Nintendo-chips verantwoordelijk waren voor de groei binnen de bedrijfsdivisie van Nvidia.

Nvidia dankt de groei voornamelijk aan zijn algemene grafische chipproductie. Omzet hieruit groeide met 45 procent. Daarnaast kreeg het bedrijf 43 miljoen dollar van Intel wegens een licentiedeal voor een patent.

Door: NU.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *