‘Directeuren Apple, Google en Microsoft opnieuw in gesprek met Trump’

De directeuren van verschillende grote Amerikaanse techbedrijven, waaronder Apple, Google en Microsoft, gaan later deze maand opnieuw in gesprek met president Donald Trump.

Hun bezoek aan het Witte Huis volgt op een vergelijkbare vergadering in december, toen Trump nog niet was ingezworen als president.

Net als bij die ontmoeting zullen Apple-directeur Tim Cook, Microsoft-directeur Satya Nadella en Amazon-direceur Jeff Bezos aanwezig zijn, melden ingewijden aan Bloomberg. Alphabet, het moederbedrijf van Google, stuurt dit keer niet directeur Larry Page maar bestuursvoorzitter Eric Schmidt.

Volgens een bron van Bloomberg is ook Facebook uitgenodigd voor het gesprek op 19 juni, maar heeft dat bedrijf nog niet gereageerd op de uitnodiging. Vorige keer was operationeel directeur Sheryl Sandberg namens het sociale netwerk aanwezig.

Klimaatakkoord

De zogenoemde American Technology Council, die in mei door Trump in het leven werd geroepen, bestaat onder meer ook uit vertegenwoordigers van Oracle en IBM, en Jared Kushner, de adviseur en schoonzoon van Trump.

Over het algemeen zijn techbedrijven zeer kritisch geweest op het beleid van Trump. De sector liet zich met name horen toen hij zich terugtrok uit het klimaatakkoord van Parijs, een beslissing die Tim Cook van Apple deze week nog bestempelde als “fout”.

Veel techbedrijven maken zich ook zorgen over aangescherpte visumregels van Trump. Firma’s als Google en Apple halen veel technici uit het buitenland, maar Trump wil het jaarlijks beschikbare aantal werkvisa inperken.

Door: NU.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *