Kipnugget-tweet meest gedeelde bericht op Twitter

Een tweet over gratis kipnuggets van een verder onbekende Twittergebruiker is de meest geretweete tweet ter wereld geworden.

De tweet in kwestie werd op 6 april verstuurd. Twitter-gebruiker Carter Wilkerson vroeg toen aan Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s hoeveel retweets hij zou moeten krijgen voor een jaar lang gratis kipnuggets.

​De fastfoodketen zou voor 18 miljoen retweets meedoen, waarop Wilkerson een Twitter-offensief startte en zijn bericht viral ging. Dinsdag passeerde de tweet van Wilkerson daarmee de vorige meest gedeelde tweet, van comédienne Ellen DeGeneres.

Toen DeGeneres in 2014 de Oscaruitreiking presenteerde, nam ze een selfie met een aantal beroemdheden en zette die op Twitter. Die tweet brak direct records, en staat nu op ruim 3,4 miljoen retweets.

De kipnugget-tweet van Wilkerson heeft inmiddels een voorsprong van zo’n vijfduizend retweets op het bericht van DeGeneres. Op de derde plaats in de ranglijst staat met ruim 2,5 miljoen retweets een bericht van Louis Tomlinson, lid van boyband One Direction.

Onbekende gebruiker

Volgens Twitter werd het bericht van de verder onbekende Wilkerson zo populair dankzij een aantal retweets van bekendheden en grote bedrijven zoals Apple, Google en Microsoft. Waar de Tweet van DeGeneres al direct erg veel werd gedeeld, was er in het geval van de kipnugget-tweet sprake van een sneeuwbaleffect.

Het aantal Twitter-volgers van Wilkerson steeg ook enorm. Toen hij de notoire tweet begin april verstuurde had hij nog maar 138 volgers, nu meer dan 100.000. Zijn hashtag #NuggsForCarter heeft van Twitter een eigen emoji gekregen.

Hoewel Wilkerson nog geen 18 miljoen retweets heeft behaald, heeft Wendy’s hem wel een cadeaubon voor een jaar gratis kipnuggets cadeau gedaan. Ook doneert de fastfoodketen 100.000 dollar aan een goed doel van zijn keuze, de Dave Thomas Foundation for Adoption.

Door: NU.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *