Qualcomm wil dat iPhone-fabrikanten vergoedingen tijdens rechtszaak betalen

Qualcomm wil dat de fabrikanten die iPhones en iPads voor Apple produceren tijdens de aangespannen rechtszaak royalty’s betalen.

Qualcomm klaagde vorige week vier bedrijven aan voor het doorbreken van de licentieovereenkomst met Qualcomm. Foxconn, Compal, Pegatron en Wistron weigeren sinds april om te betalen voor het gebruik van patenten op chips van Qualcomm die in de iPhones en iPads zitten. Woensdag diende Qualcomm een aanvraag in om de fabrikanten te dwingen royalty’s te betalen zolang de zaak loopt, meldt CNet.

De chipfabrikant denkt dat de fabrikanten door Apple geïnstrueerd zijn om de vergoedingen in te houden. Ze betalen nog wel voor het gebruik van Qualcomm-patenten in producten die niet van Apple zijn, aldus het bedrijf.

Qualcomm eist in de rechtszaak dat de ingehouden vergoedingen alsnog betaald worden. Daarnaast hoopt Qualcomm dat de rechter besluit dat de bedrijven moeten blijven betalen.

Conflict

Apple en Qualcomm zijn verwikkeld in een langdurig conflict rondom licentiebetalingen. In januari klaagde Apple het bedrijf aan wegens machtsmisbruik. Volgens Apple wordt er te veel geld gevraagd voor de chips en is het bedrijf Apple nog een miljard dollar verschuldigd aan ingehouden kortingen.

Qualcomm klaagde Apple aan omdat de iPhone-handel volgens het bedrijf zonder zijn technologie niet zou kunnen bestaan. Ook zou Apple overeenkomsten met de chipfabrikant niet zijn nagekomen.

Door: NU.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *