Rechter wijst rechtszaken Facebook om faciliteren terreurgroep af

Een federale rechter in New York heeft twee rechtszaken tegen Facebook afgewezen. Volgens Israëlische burgers en nabestaanden van slachtoffers die omkwamen bij aanslagen faciliteerde het sociale medium de terreurgroep Hamas.

Volgens de rechter waren er in de eerste zaak niet genoeg gronden om deze aan de federale rechtbank voor te leggen, schrijft Reuters. In de tweede zaak zou Facebook immuun zijn voor de aanklachten.

Ongeveer 20.000 Israëlische burgers en nabestaanden van slachtoffers van aanvallen door Hamas klaagden het sociale medium vorig jaar in twee verschillende zaken aan. Facebook verleende “bewust materiële steun en middelen aan Hamas”, luidde de aanklachten. Daarnaast zou het netwerk Hamas ook “faciliteren met de mogelijkheid te communiceren, leden te werven en aanslagen te plannen”.

De nabestaanden, zowel Israëlsche burgers als Amerikanen, eisten een schadevergoeding van een miljard dollar (ongeveer 903 miljoen euro). Hun familieleden kwamen om bij aanslagen door Palestijnen in Tel Aviv, Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever tussen 2014 en 2016. Volgens de advocaat van de nabestaanden was Hamas bij alle aanslagen betrokken.

Door: NU.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *