Toezichthouder onderzoekt datavrije muziekdienst T-Mobile opnieuw

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is een nieuw onderzoek naar Datavrije Muziek van T-Mobile gestart, om te bekijken of de bundel in strijd is met de wet.

Dat heeft een woordvoerder van ACM tegenover Telecompaper bevestigd. In de ‘Datavrije Muziek-dienst van T-Mobile valt data van bepaalde muziekdiensten buiten de databundels van klanten.

Het aanbod wordt getoetst aan de Europese verordening voor netneutraliteit. De rechtbank in Rotterdam bepaalde in april dat Datavrije Muziek de wet niet overtreedt. De Nederlandse regelgeving staat zero-rating, waarbij bepaalde diensten buiten de bundel kunnen vallen, niet toe. In de Europese regels rond netneutraliteit is dat wel toegestaan.

Het ACM wil alsnog gaan toetsen of de dienst helemaal voldoet aan de Europese regels. Dat kan in theorie uitmonden in een nieuw besluit. De toezichthouder heeft nog niet laten weten of het in hoger beroep gaat tegen het eerdere besluit van de Nederlandse rechter.

Belangenorganisatie Bits of Freedom schreef dinsdag nog dat de bundel van T-Mobile ‘zeker in strijd is met het principe van netwerkneutraliteit’. De organisatie heeft het ACM opgeroepen om in hoger beroep te gaan.

Door: NU.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *