‘Yahoo weigert mee te werken aan onderzoek naar hacks’

Volgens het Duitse Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) heeft Yahoo niet meegewerkt met het onderzoek naar hacks tussen 2013 en 2016.

Cybercriminelen stalen bij die aanvallen gegevens, waaronder wachtwoorden, van ruim een miljard e-mailaccounts van Yahoo, schrijft Reuters.

Volgens het bureau weigerde het kantoor van Yahoo in Dublin “om informatie te geven” en “verwezen ze bij alle vragen naar de Irish Data Protection Commission”. Het internetbedrijf gaf die commissie echter geen toestemming om informatie te geven, aldus het BSI.

Een woordvoerder van het BSI meldt dat de organisatie besloot naar buiten te treden, nadat Yahoo meerdere malen niet reageerde op het onderzoek. Daardoor heeft de inlichtingendienst nog geen concrete informatie over de aanvallen.

Arne Schoenbohm, directeur van het BSI, raadt gebruikers aan om voor een andere e-mailprovider te kiezen. Yahoo heeft tot nu toe geen reactie gegeven. De Irish Data Protection Commission was niet bereikbaar voor commentaar.

Aanklacht

In maart werden twee medewerkers van de Russische inlichtingendienst en twee hackers aangeklaagd in Amerika. De vier mensen zouden het brein achter een hack uit 2014 zijn. Toen werden er 500 miljoen wachtwoorden gestolen van Yahoo-gebruikers.

Moskou ontkent nog altijd hier iets mee te maken te hebben gehad.

Door: NU.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *