YouTube heeft meer dan 1,5 miljard gebruikers per maand

Elke maand bezoeken meer dan 1,5 miljard ingelogde gebruikers de videowebsite YouTube van Google.

Dat heeft Susan Wojcicki, directeur van de dienst, donderdag bekendgemaakt tijdens de conferentie VidCon. Het is niet bekend hoeveel mensen daarnaast de videosite bezoeken zonder in te loggen.

De gemiddelde YouTube-gebruiker kijkt een uur per dag naar video’s op zijn mobiel, stelt Wojicki in een blogpost.

App-update

De app van YouTube krijgt binnenkort een update om video’s op smartphones beter weer te geven. De videospeler past zich aan aan het formaat van de video, zodat verticale video’s bijvoorbeeld schermvullend worden weergegeven, terwijl bij vierkante of horizontale video’s nog ruimte onder de video beschikbaar blijft om extra informatie te tonen.

Het wordt ook makkelijker om video’s te delen zonder de YouTube-app te verlaten. Binnen de app kunnen video’s, voorzien van commentaar, worden verstuurd naar vrienden.

Virtual reality

Ook wil YouTube meer mensen aanmoedigen om video’s voor virtual reality te maken. Daarom heeft de site een nieuw video- en cameraformaat geïntroduceerd: VR180. In tegenstelling tot volledige 360-graden-video’s, waarbij het in virtual reality mogelijk is om in alle richtingen om je heen te kijken, zijn deze video’s half zo groot.

Nieuwe camera’s van bedrijven als LG en Lenovo moeten het mogelijk maken om video’s in het 180-graden-formaat op te nemen. De camera’s zullen volgens YouTube hooguit “een paar honderd dollar” gaan kosten. Exacte details zijn nog niet bekend.

Door: NU.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *