Apps & mobile websites – Apple & Android

Van sommige ontwikkelingen weet u dat ze essentieel kunnen zijn voor uw bedrijf. Maar waar begint u? Wij maken apps voor alle soorten smartphones en tablets. Een iPad app laten maken zorgt voor nieuwe mogelijkheden om uw bedrijf, product of dienst te promoten. De iPad is een fantastisch apparaat: het wordt gebruikt door zakenmensen om presentaties te geven, maar ook door consumenten om ‘s avonds op de bank te internetten. Dat maakt de iPad een ideaal marketingmiddel!

Besturingssystemen
Er bestaan meerdere besturingssystemen. Dit zorgt voor enige complexiteit. Een Windows Phone app moet werken met Windows 8. Een iPhone app moet compatibel zijn met het besturingssysteem van Apple. En dan zijn er nog de Android apps, die speciaal worden ontwikkeld voor Android, het besturingssysteem van Google. Daarnaast is er nog een vreemde eend in de bijt: de iPad app. Naast het ontwikkelen van een app kan u om kosten te besparen ook kiezen voor een responsive website welke via de browser correct op alle mobiele apparaten wordt weergegeven. Een optimale situatie bevat een app in combinatie met een responsive website.

Software

Een smartphone app is in feite niets meer dan een klein stukje software downloadbaar via een mobiel apparaat. Updates en nieuwe content worden geupload via de internetverbinding. Een van de bekendste Windows Phone apps is bijvoorbeeld de ING-app, waarmee gebruikers online hun bankzaken kunnen regelen. Die app is ook beschikbaar als Android app en iPhone app. Over het algemeen geldt dat er van een smartphone app een speciale Android app, iPhone app en Windows Phone app is. Dat u dus drie versies moet maken van dezelfde smartphone app lijkt misschien vervelend, maar is in de praktijk weinig problematisch.

Tablets
Naast de Windows Phone app, de iPhone app en de Android app is er ook nog de iPad app. De iPad is net iets anders dan een smartphone, maar de essentie is hetzelfde. Het is fijn dat een iPad app in principe hetzelfde als een normale smartphone app is. Een iPad app ontwikkelen is dus een leuke extra die u weinig tot geen moeite kost.

Uw product of merk
Om meer identiteit voor uw product of merk te ontwikkelen, kunt u dus gebruikmaken van de laatste smartphonetechnologie. U kunt bijvoorbeeld een speciale nieuwsapplicatie maken die geïnteresseerden en belangstellenden informeert over uw product. U kunt ook denken aan een applicatie waarmee klanten op hun gemak door uw assortiment kunnen bladeren, wat de kans verhoogt dat u iets verkoopt.

Wij leren u met uw plannen, of die nu groot of bescheiden zijn, graag kennen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

info@eqdesign.nl          www.eqdesign.nl