AFFILIATE MARKETING

Hoe kan ik het bereik van mijn campagne nog meer vergroten, naast de andere online marketingacties die ik al inzet? Je hebt een succesvolle website of webshop en ziet kansen in online samenwerking(en)? Affiliate marketing biedt hier uitkomst! Met affiliate marketing vergroot je het bereik van jouw website om zo extra leads en/of sales te genereren.

EQ weet alle ins en outs van affiliate marketing en kan jou hierbij zo goed mogelijk van dienst zijn.

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliatepartner heeft aangeleverd. Affiliates kunnen meedoen door advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen.
Deze vorm van online adverteren houdt in dat je het bereik vergroot van je website door producten of diensten te vertonen op relevante websites, in ruil voor een vergoeding. Naast dat affiliate marketing doorgaans tot conversies leidt, heeft het ook een groot effect op de naamsbekendheid van je website.

Er kan ook per click of per of pageview betaald worden (PPC). Voorbeelden van typische affiliate concepten zijn bijvoorbeeld vergelijkingssites, cashback sites , veilingsites of nieuwsbrieven.

Wij fungeren als intermediair tussen jouw website en de publishers. De publishers zijn bijvoorbeeld de eigenaren van andere websites. Zij promoten jouw campagnes. Dit is in ruil voor een vastgesteld bedrag of percentage van de gerealiseerde verkopen.

Affiliate Marketing Traject bij EQ

Affiliate marketing heeft als voordeel dat je alleen voor resultaat betaalt. Je betaalt pas als de campagne succesvol is. Door integratie in het netwerk van je publisher vergroot je het bereik van je website. Daarnaast vergroot je de merkbekendheid en genereer je extra bezoekers naar je website. Dit kan dan weer resulteren in een toename in sales.

EQ weet wat belangrijk is bij het inzetten van affiliate marketing voor jouw bedrijf.
Met de juiste inzet en aanpak maakt EQ van jouw affiliate campagne een succes. Wij denken op strategisch niveau met je mee, helpen bij het opstellen van duidelijke voorwaarden en verzorgen het management van jouw affiliate campagne. Wij fungeren als intermediair, en nemen eventuele zorgen uit handen.

Met behulp van een uitgebreide analyse van jouw huidige affiliate campagne(s) onderzoeken wij hoe je meer resultaat kunt behalen met jouw affiliate campagne. We kunnen ook ondersteunen bij het starten van een nieuwe campagne. Wij kijken waar kansen liggen voor verbetering van uw affiliate campagne. In een eerste sessie worden gezamenlijk doelstellingen, KPI’s en targets bepaald. Stap voor stap rollen we samen met u een succesvolle affiliate marketing strategie uit.

error: