CONTENT MARKETING

Het inzetten van sterke, creatieve content op alle online kanalen waarop je bedrijf actief is geeft je bedrijf karakter. Content marketing is een slimme manier om potentiële klanten aan je website te binden.
Het doel van content marketing is het aangaan van een waardevolle en kwalitatieve relatie met jouw klanten.
Welke content past het beste bij jouw doelgroep? En welke kanalen moet je inzetten om die doelgroep te bereiken?  Door interessante en relevante content te bieden, zorg je ervoor dat de bezoekers tot conversie overgaan. Wij nemen het creëren van goede content voor jouw bedrijf op ons: van Social media campagnes, tot nieuwsbrieven en (SEO) teksten voor op de website. EQ heeft alle expertise in huis om dit voor jouw bedrijf te realiseren!

Of het nu gaat om het vergroten van het bereik of het behouden van klanten, content marketing is voor diverse doelstellingen inzetbaar. Denk hierbij aan

 • Vergroten van de brand awareness (merkwaarde),
 • Genereren van winstgevende klantacties (conversies)
 • Thought leadership
 • Verhogen van de customer lifetime value
 • Autoriteit vakgebied

Doelstellingen kunnen wordt bereikt door het creëren en distribueren van waardevolle, relevante en consistente content. Denk hierbij in de uitvoering aan bijvoorbeeld een blog, whitepapers, video content of podcasts, allen volgens een doordachte strategie verspreid via de juiste kanalen.
De specialisten van EQ staan voor iedereen klaar om hun expertise in te zetten voor alles wat te maken heeft met online marketing en advertising.

Nieuwsbrieven

Een professionele, overzichtelijke nieuwsbrief met CTA buttons draagt bij aan de gewenste conversies.

Onze werkzaamheden bestaan uit het opmaken van de nieuwsbrief. Wij optimaliseren de nieuwsbrief en versturen hem vanuit ons interne systeem. Aanvullend rapporteren we naar jou de belangrijkste KPI’s; het doorklikpercentage en de conversieratio.

Content & SEO

Het schrijven van technisch goede teksten (SEO) is iets om op te focussen. Hoe zorg je ervoor dat bezoekers van je website voldoende getriggerd worden om te blijven lezen, je website verder bekijken en uiteindelijk tot een conversie overgaan? Kwalitatief goede SEO teksten schrijven is een doorlopend proces. Via Google Analytics kijkt EQ naar de pagina’s die optimalisatie nodig hebben en zorgen ervoor dat de bouncerate daalt. We kijken onder andere naar relevante zoekwoorden, pakkende titels en een goede meta beschrijving. EQ zorgt ervoor dat je website up-to-date is en aantrekkelijke teksten heeft, die ook nog eens goed gevonden worden in de zoekmachines!

Bloggen

Als bedrijf bloggen over je diensten, producten, de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen lijkt tegenwoordig bijna net zo belangrijk als het hebben van socials en een website. In een blog kan je uitgebreid ingaan op een onderwerp relevant aan de producten of diensten van je organisatie en hiermee deskundigheid uitdragen. Regelmatig bloggen werkt goede posities binnen de zoekmachines in de hand en zorgt voor een regelmatige stroom van bezoekers richting je website.

Content marketing traject

Met behulp van een op maat gemaakte strategie bedenken, creëren en monitoren we content met als doel het verhogen van de sales en conversies van je organisatie. Een proces waarbij je de volgende onderdelen mag verwachten:

 • Content strategie
 • Schrijven content
 • Promotie content
 • Buyer segmentatie
 • Content SWOT analyse
 • Content agenda
 • Content optimalisatie rapport
 • Content performance rapportage

Met enthousiasme gaan we stap voor stap aan de slag om de content die voortkomt uit jouw onderneming te produceren en de optimaliseren. Op basis van de verkregen data bepalen we na iedere periode welke content succesvol is, waardoor we altijd effectief bovenop de beste strategie blijven zitten.
Content marketing is een proces dat veel betrokkenheid vereist, waardoor intensief klantcontact gewenst is.

 • Focus op onderscheidend vermogen
 • Intensieve samenwerking
 • Samenwerken met creatieve professionals
error: