DATA

In marketing is data niet meer weg te denken. Als marketeer ben je dagelijks met data bezig. Bij EQ Design helpen wij organisaties om het maximale uit data te halen. Dit doen wij door advies te geven over datacollectie, data analyses, het opzetten van experimenten en het maken van voorspellende modellen.

DATA STRATEGIE

Organisaties hebben vaak een grote hoeveelheid aan data. Het is echter niet altijd duidelijk hoe deze data kan worden gebruikt om het rendement te verhogen. Onze data specialisten helpen organisaties met het maken van een roadmap, waarbij rekening wordt gehouden met de unieke eigenschappen van de organisatie. Data is een bron van inzichten. Om deze inzichten eruit te halen heb je de juiste technieken nodig. Wij gebruiken verschillende statistische BI analysetechnieken om organisaties te helpen met het maken van de beste beslissingen. Zelfs wanneer data in de organisatie versnippert is, kan dit goed gebruikt worden voor het verkrijgen van inzichten.

Om klanten gepersonaliseerd te benaderen is het essentieel dat organisaties hun data uit verschillende bronnen gaan combineren. Zo is het herkennen van klanten op de online kanalen een belangrijke stap om meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeftes van de klant. Door deze data te combineren met CRM-data, productsystemen en externe verrijkingsbronnen (zoals een Data Management Platform) heeft de organisatie de juiste middelen om klanten relevant te benaderen. EQ helpt organisaties met zowel de visie als de praktische invulling.

Web analytics

Onze analisten hebben jaren ervaring met het optimaliseren van marketingacties en de implementatie van Web Analytics tools zoals Google Analytics en Adobe. Met behulp van Tag managementsystemen zorgen wij ervoor dat de analytics pakketten perfect zijn geïnstalleerd. Naast technisch advies levert EQ Design ook optimalisatievoorstellen. Daarin gaan we verder dan alleen te kijken waar de problemen plaatsvinden. Wij helpen organisaties ook met het onderzoeken waarom deze problemen plaatsvinden. Wij geven aan de hand van de inzichten praktisch advies om websites en apps te verbeteren. Het opzetten van experimenten via A/B tests is daarbij een belangrijk onderdeel.

error: